De ziekenhuisleiding wilde niet opnieuw een rigide legacy-systeem inkopen en besloot tot modern maatwerk volgens de ‘Agile Development Method‘. Deze aanpak levert snel, stabiele software-ondersteuning op, waardoor het systeem voor dienstroosterplanning dienstbaar wordt aan het roosterbeleid en –proces in plaats van andersom. De gekozen methode leverde na 4 maanden een eerste, volledig werkend systeem op.
Een gebruikersgroep bestaande uit roosteraars, ICT-, HRM-professionals, process engineers en programmeurs (van het ziekenhuis en van De Blauwe Paraplu), bracht de roosterprocessen in kaart en optimaliseerde deze. De gebruikersinterface is door de gebruikers zelf ontworpen en waar mogelijk verbetert door de process engineers. Hierdoor is het systeem direct te gebruiken door een medewerker die het proces kent, zonder een lange, dure opleiding.
De nieuwe roosterapplicatie is naadloos geïntegreerd in het OK-plansysteem en het personeelssysteem.
Voor elke update van RenO actualiseert de gebruikersgroep het overzicht van gewenste aanpassingen en verbeteringen van het systeem. Zo blijft het pakket het roosterproces én de gebruiker perfect ondersteunen.
Lees meer over de ontwikkeling en aanpak van RenO in een uitgave van het vakblad Bijzijn.
